RVC ’33 blijft op koers voor 1e periodetitel (+ radioverslag)

05-11-2019 Reeuwijk-Dorp - RVC ’33 blijft op koers voor de 1e periodetitel in de 2e Klasse D. Na een ruime 4-0 zege afgelopen zondag op laagvlieger XerxesDZB zijn de Reeuwijk-Dorpers daar nog maar twee wedstrijden van verwijderd. Worden die allebei gewonnen dan is RVC sowieso periodekampioen. Op een regenachtig Kaagjesland liet RVC in de 1e helft al gauw blijken snel zaken te willen doen tegen het zwakke XerxesDZB, dat troosteloos

onderaan op de ranglijst staat met slechts 2 schamele puntjes. RVC was in het 1e bedrijf scherp op de bal wat bij de Rotterdammers defensief de nodige onrust veroorzaakte. Het was wachten op de eerste Reeuwijkse treffer en die kwam al na zo’n 20 minuten via Rens Mathot. In de laatste 5 minuten van de 1e helft deelde RVC eigenlijk al de definitieve knock-out uit door doelpunten van Stef de Goede, die het laatste station was van een prima uitgevoerde aanval, en nog een treffer van Wouter Sluijs: 3-0. Dat werd tevens de ruststand.

In de 2e helft lag er voor XerxesDZB een nog grotere afstraffing in het verschiet. En RVC daarmee flink het doelsaldo zou kunnen opvoeren om daarin in ieder geval de concurrentie voor te blijven. Met de 4-0 door Wouter Sluijs net na rust zat dat er gewoon in. Maar langzamerhand verviel RVC in slordigheden, waardoor het in de opbouw nogal eens misging. Het krachteloze XerxesDZB miste het voetballende vermogen in die fase RVC nog een beetje pijn te doen.

Terwijl steeds verder de wedstrijd dood bloedde, liep Jeroen van Leeuwen nog een vrij zware blessure op. De na rust ingevallen middenvelder moest zelfs ondersteunend van het veld worden gedragen. Dat scheidsrechter Vogelenzang, die goed leidde, de blessuretijd niet liet uitspelen had niemand moeite mee! Volgende week speelt RVC uit tegen PVCV en de week daarop thuis tegen Meeuwenplaat. Als die beide wedstrijden tot een goed einde worden gebracht, is de 1e periodetitel voor RVC een feit.
 

• Bericht: André van Egdom

Radioverslag RTV Bodegraven (verslaggever: André van Egdom)
  RVC '33 - XerxesDZB 1e helft
  RVC '33 - XerxesDZB 2e helft + interview trainer Bert Potuyt

 
► Rens Mathot zette RVC '33 met de 1-0 op het goede spoor tegen XerxesDZB.
 
► Wouter Sluijs goed voor twee treffers tegen XerxesDZB.