Acht basisscholen doen mee aan proef muziekonderwijs

03-11-2019 Bodegraven-Reeuwijk - Slechts acht van de zestien basisscholen doen me aan een proef met muziekonderwijs op school. Het muziekonderwijs wordt georganiseerd door het Evertshuis via 'Bravo! onder schooltijd".Tijdens de proef wordt aan twee groepen van dezelfde school een muziek rally aangeboden die uit vier muziek workshops bestaat.
 

Daarnaast worden per groep vijf muzieklessen gegeven door een gastdocent. De kinderen leren wat noten zijn, wat sommige muziek droevig maakt of juist vrolijk. Er wordt in diverse werkvormen gebruik gemaakt van de 5 domeinen van muziek: zingen, spelen, bewegen, luisteren, vastleggen/presenteren. Een les duurt 50 a 55 minuten.

Begin 2020 worden de resultaten van de pilot bekend gemaakt met een grootse voorstelling van Academie Muzikaal Talent (AMT). AMT biedt zeer getalenteerde jonge musici, tot 19 jaar, een hoogwaardige opleiding om hun talent zo te ontwikkelen dat zij verder kunnen studeren aan een van de conservatoria. De AMT is opgericht door harpiste Erika Waardenburg en is gevestigd in Waarder.

Het muziekonderwijs wordt aangeboden naar aanleiding van een motie van D66 die 4 juli 2018 is ingediend.