Leven met Alzheimer in Bodegraven-Reeuwijk op tv-Bodegraven

02-11-2019 Bodegraven-Reeuwijk - Het team van Gesprek van de Dag heeft een vijfluik gemaakt rondom de vraag Ís er leven naast Alzheimer . Vijf mooie openhartige en soms kwetsbare gesprekken met een verpleegkundige specialist geriatrie ouderenzorg van het Groene Hart Ziekenhuis, een wethouder, een ziekenverzorger uit de Vijverhof, een

zorgondernemer uit Reeuwijk-Brug en een zoon wiens moeder Alzheimer heeft.

Wanneer te zien
De vijf specials van Gesprek van de Dag worden dagelijks op ieder oneven uur uitgezonden tijdens de collecteweek van de Stichting Alzheimer Nederland op 4 tot en met 8 november - s avonds om 19.00 uur -. Iedere aflevering wordt afgesloten met een gedicht over de ziekte van Alzheimer. Speciaal voor deze gelegenheid geschreven en voorgedragen door de dorpsdichteres van Bodegraven-Reeuwijk Liliane Berk.

Achtergrond
De cijfers liegen er niet om, een op de vijf mensen in ons land krijgt te maken met een vorm van dementie en bij vrouwen is dit zelfs een op de drie vrouwen. In maar liefst 75 % van de gevallen gaat het hierbij om de ziekte van Alzheimer, de meest voorkomende vorm van dementie.
Maar wat is dementie en wat betekent het om geconfronteerd te worden met dit onomkeerbare proces waarbij onze hersenen steeds minder gaan functioneren. Niet alleen als persoon zelf, maar ook voor de directe omgeving? Als familie of als professional werkzaam in de zorg. Met een sterk vergrijzende bevolking, zullen de gevolgen op onze samenleving, ook binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, steeds merkbaarder worden.
Genoeg aanleiding voor het team van Gesprek van de Dag om de uitdaging op te pakken en een speciale vijfluik uitzenden rondom de vraag Ís er leven naast Alzheimer

Een bijzonder en enorm uitdagend project waar het team van Gesprek van de Dag bijzondere trots op is. Niet in de laatste plaats omdat ook de lokale omroep RPL Woerden besloten heeft om dit vijfluik in dezelfde week ook uit te zenden.

Hoe te onvangen
Gesprek van de Dag Special: Is er leven naast Alzheimer: maandag 4 tot en met vrijdag 8 november op het televisie- en YouTube kanaal van RTV Bodegraven, of de Facebookpagina van Gesprek van de Dag.
Ziggo - Digitaal: kanaal 42 / Analoog: 663,25 MHz
Rekam – Caiway: kanaal 69
KPN, XS4ALL, NLE: kanaal 1356
Solcon : kanaal 2155
Telfort: kanaal 1356 of 2155
Tele2 : zoeken op menu : TV Bodegraven
Doneren kan op stopdementie.nl.