BZ&PC-teams winnen competitiewedstrijd

30-10-2019 Den Haag/Aalten - Waar de Bodegraafse dames vorig jaar nog veel moeite hadden met Waterpolo Den Haag, wisten ze daar dit jaar bij de eerste ontmoeting korte metten mee te maken. BZ&PC schoot uit de startblokken en met behulp van een uitmuntend keepende Noah Boswinkel bleef het doel de eerste periode helemaal schoon, waar de Haagse keepster tot vijf keer werd gepasseerd. Vanaf dat moment kwam de overwinning geen

moment meer in het geding. Pas aan het eind van de tweede periode wist Waterpolo Den Haag voor het eerst te scoren, waardoor de stand op 1-7 kwam. Door een mindere derde periode en een slechte start van de laatste periode kwam de stand nog op 7-10, maar Melissa Dongelmans schoot er mooi twee afstandsballen in en Gaby de Wit-Hukker maakte er met een goede inzwemactie 7-13 van. Frustratie bij de tegenpartij leidde zelfs nog tot een rode kaart voor de coach, al zorgde dat niet voor een nieuwe opleving. Eindstand 7-14.


HEREN:

Ook de heren deden dit weekend goede zaken. Zij reisden richting de Duitse grens naar Aalten, om daar tegen de andere promovendus Livo aan te treden. Deze wedstrijd was ook al vrij snel beslist. Keeper Robin Nieuwhof wist zijn doel eveneens schoon te houden in de eerste periode: 0-3. In de tweede periode was de Benjamin van het team Henk Suur op dreef met drie doelpunten. De laatste wist hij vanaf de eigen 3 meter in de zoemer tussen de palen te jagen. De tweede helft van de wedstrijd was een kopie van de eerste, leuk en sportief waterpolo maar weinig spanning. Met een eindstand van 4-16 schoven de BZ&PC-heren op naar de derde plek in de competitie.