RVC ’33 doet goede zaken

29-10-2019 Rotterdam - RVC ’33 heeft goede zaken gedaan. In Rotterdam versloegen de Reeuwijk-Dorpers koploper Antibarbari met 0-2. Zonder Frank Stolwijk, Dave Tol en Romano Giorgini begon RVC eerst nog afwachtend aan de wedstrijd door de thuisploeg eerst het spel te laten maken. Door de ruimtes op eigen helft compact te maken, werden de behendige aanvallers van Antibarbari niet echt gevaarlijk. Kansen werden zodoende door RVC nauwelijks weggegeven.

In de 31e minuut kwam RVC aan de leiding door een kopbal van Wouter Sluijs. Goed voorbereidend werk van Zanzibar Booy ging daar aan vooraf door opkomend een prima voorzet af te leveren. In de 2e helft zette Antbarbari er nog een tandje bij en stond RVC lange tijd onder druk. Rond de 70e min. werd de moe gestreden Daan Zantinge gewisseld voor Mees Booy.

Die wissel pakte prima uit. De ranke en snelle aanvaller bekroonde zijn invalbeurt door meteen met zijn eerste balcontact de 0-2 tegen de touwen te schieten. De keeper van Antibarbari ging bij deze goal niet helemaal vrijuit. Een rode kaart voor 2x geel daarna voor de thuisclub bracht RVC nog steviger in het zadel. RVC kon daardoor nog vrij eenvoudig de 0-2 over de streep trekken. RVC '33 staat nu 2e in de 2e Klasse D met 2 punten achterstand op ONA. Echter RVC heeft met nog een wedstrijd in te halen de minste verliespunten.

 
► Mees Booy (blauw shirt) scoorde voor RVC de 0-2. (Archieffoto)