Vriendenschaar verliest return tegen ACKC

28-10-2019 Almkerk - Vriendenschaar heeft de zegereeks in de veldcompetitie niet kunnen voortzetten. In de laatste wedstrijd voor de winterpauze op het veld ging het met 11-10 onderuit tegen ACKC. De thuiswedstrijd had Vriendenschaar in september nog gewonnen. Voor Vriendenschaar startte de wedstrijd dit keer slecht tegen de Almkerkers. De thuisploeg wist al heel gauw vier doelpunten te scoren waardoor het 4-0 werd. Er werd direct een

time-out aangevraagd door Vriendenschaar-coach Jorrit de Grutter met de nodige boze, maar ook oppeppende woorden, waarna Vriendenschaar toch vrij snel langszij kwam: 4-4. ACKC ging echter toch met een 8-7 voorsprong derust in. In de tweede helft leken de harde wind en het fysieke spel dat gespeeld werd de jonge ploeg van De Grutter meer parten te spelen. ACKC wist opnieuw op vier punten voorsprong te komen en de koppies bij de Bodegravers gingen hangen.

Er werd veel gewisseld voor spelers uit Vriendenschaar 2 ten behoeve van meer power en meer scorend vermogen. Daardoor werd het gat van vier wel iets gedicht, maar niet geheel. De laatste minuten werd er nog tot 11-10 gescoord door de uitploeg, maar er was nog te weinig tijd over om punten te halen uit deze wedstrijd.

Vriendenschaar sluit de eerste helft van de veldcompetitie dus af met verlies, maar bezet daarmee voorlopig nog steeds de tweede plek in de poule, evenals Vriendenschaar 2. De gehele selectie neemt een week rust en maakt zich daarna full focus op voor het zaalseizoen dat eind november van start gaat.
 

 
► Vriendenschaar verloor in Almkerk de return tegen ACKC. (Foto: Fenne v.d. Hoogenband)