Eerste thuiszege voor ESTO (+ radioverslag)

2019-10-28 Bodegraven - ESTO heeft nu ook z’n eerste thuiszege te pakken. Het versloeg VFC op eigen terrein met 3-1 en heeft zich daardoor met een 9e plek uit het onderste gedrang in de 2e Klasse D gewerkt. De wedstrijd tegen de Vlaardingers ging in de 1e helft lange tijd gelijk op. Maar een kwartier voor rust kreeg VFC meer vat op de wedstrijd. De 1-0 op slag van rust kwam dan ook op een ideaal moment voor ESTO. Kevin Duthler, verreweg de beste

man op het veld, prikte uit een vrije schop van Tim v.d. Lagemaat de openingstreffer binnen. Na rust kreeg ESTO in de 57e min. opnieuw een steuntje in de rug. Jesper den Besten pingelde langs de achterlijn het VFC-strafschopgebied binnen en stelde Wouter-Jan Bos instaat de 2-0 binnen te werken.

Daarna had Lars Verheul pech met een hard schot op de paal en was ESTO nog niet in veilige haven, want in de 70e min. viel toch de 2-1. Uit een kopbal viel de bal over keeper Donny Veenis. De hoop bij VFC om ook nog langszij te komen, werd al na twee minuten de grond ingeboord. Na een afgeslagen hoekschop schoot Jesper den Besten ESTO alsnog naar de bevrijdende 3-1.

• Bericht: André van Egdom

Radioverslag RTV Bodegraven (verslaggever: André van Egdom)
  ESTO - VFC 1e helft
  ESTO - VFC 2e helft

 

 
► Kevin Duthler trapt de bal voor een voorzet. Hij zette op slag van rust ESTO op 1-0.
 
► Routinier Wouter-Jan Bos (l) bracht ESTO op 2-0.
 
► Jesper den Besten (l) zoekt het hogerop voor een luchtduel. Van hem kwam de bevrijdende 3-1.