Gesprek van de Dag rondom de vraag ‘Is er leven naast Alzheimer?

23-10-2019 Bodegraven-Reeuwijk - Afgelopen maandagavond is het team van Gesprek van de Dag, de lokale talkshow van RTV Bodegraven aan de slag gegaan met een buitengewoon ambitieus project voor een bijzonder doel: de ziekte van Alzheimer. Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie en de cijfers liegen er niet om. Iedere 12 minuten

krijgt iemand in ons land de diagnose dementie te horen en met een sterk vergrijzende bevolking is de verwachting dat dit in de komende twintig jaar zelfs gaat verdubbelen.  Een enorme impact op onze samenleving. Ook in Bodegraven-Reeuwijk.


Genoeg aanleiding voor het team van Gesprek van de Dag om de uitdaging op te pakken en een speciale editie van de talkshow neer te zetten rondom de vraag 'Is er leven naast Alzheimer?'. Vijf individuele gesprekken met een verpleegkundige specialist geriatrie ouderenzorg van het Groene Hart Ziekenhuis, een wethouder, een ziekenverzorger uit de Vijverhof, een zorgondernemer uit Reeuwijk-Brug en een zoon wiens moeder Alzheimer  heeft. Bijzonder openhartige, informatieve en soms kwetsbare gesprekken.


De vijf specials van Gesprek van de Dag worden uitgezonden tijdens de collecteweek van de Stichting Alzheimer Nederland op 4 tot en met 8 november - s avonds om 19.00 uur - . Bovendien heeft het team de dorpsdichteres van Bodegraven-Reeuwijk Liliane Berk gevraagd om iedere aflevering af te sluiten met een kort gedicht over de ziekte van Alzheimer.


‘Voor een groep vrijwilligers een enorm uitdagend en ambitieus project, aldus Wijno Verweij, producent van Gesprek van de Dag,  maar we kunnen terug kijken op een meer dan geslaagd en vooral uniek project, vervolgt hij.

Gesprek van de Dag Special: Is er leven naast Alzheimer: maandag 4 tot en met vrijdag 8 november op het televisie- en YouTubekanaal van RTV Bodegraven, of de Facebookpagina van Gesprek van de Dag.
Doneren kan op stopdementie.nl.