Een bruisende filmavond in Cultuurhuis Garenspinnerij.

22-10-2019 Gouda Zaterdagavond 19 oktober in Cultuurhuis Garenspinnerij, maakten 12 films kennis met het grote witte doek. Het werd een spannende en vooral inspirerende avond voor filmmakers. Een bijzonder en boeiend onderwerp is het gevaar van social media, waarover het handelde in enkele films. De creatieve wijze waarop dit was vormgegeven sprak tot de verbeelding.


Wethouder Michiel Bunnik opende met verve het festival en blijkt een groot filmfan. Ceremoniemeester Patrick Maijer presenteerde met bravoure een bruisende avond.
Het decor was bloemrijk versierd door Diny Blom en 2 Japanse kunstenaars.
 
De juryleden Arie Heerkens, Evert Hasselaar, en Jun van Dasselaar schreven voor de deelnemers mooie en vakkundige juryrapporten. Jun van Dasselaar won vorig jaar een prijs tijdens het Gouds Filmfestival, daarom koos de organisatie  haar als jurylid. Het is altijd leuk om een frisse kijk in de jury te hebben.
1e prijs voor de film Dying to be alive, gemaakt door Emmalie Ermstrang, die de  prijs uit handen van de ontwerpster en kunstenares Elise Hau mocht ontvangen. Ze maakte een film op een door haar zelf geschreven filmsong. Dit vergde veel van haar creativiteit en was knap gemaakt. Behalve dat ze kan filmen maakt ze ook prachtige muziek.
2e prijs voor de film die ook de publieksprijs kreeg, D-dream van team Maxime van der Neut en enkele mede studenten. De film over een jonge vrouw die bij haar grootvader in huis woont en een groot verlies heeft te verwerken.
3e prijs van voor de film Social Media, stop motion van team Senna en medescholieren. De film heeft als thema de invloed van sociale media op het leven van jonge mensen.