VSTS D1 boekt knappe zege

20-10-2019 Bergambacht - Afgelopen zaterdag boekten de VSTS-dames een knappe overwinning tegen  BS Thor 2: 1-3. VSTS trad niet compleet aan. De thuisclub trok in de 1e set aan het langste eind: 25-23. In de tweede set was eenzelfde beeld te zien als bij de eerste set. Alleen verbeterde het spel van VSTS verder naarmate de wedstrijd vorderde en dicteerde het de wedstrijd, ook al moest er nog steeds voor elk punt geknokt worden. De passing onder leiding

van Van Rijn stond als een huis en zo had Terpstra haar aanvalsters voor het uitkiezen. Polderdijk en Van der Laan sloten de blokkering steeds beter en zo konden ballen die niet door het blok kwamen direct gescoord worden of makkelijk door de verdediging van VSTS worden opgepakt. Zo kon VSTS daarna weer gaan opbouwen om zelf het punt te gaan scoren aan de overkant. Duiven stond een constante wedstrijd te spelen en scoorde afwisselend met tactische en hard geslagen ballen waar de tegenstander geen antwoord op had. Zo ging de tweede set met 23-25 naar VSTS en was de stand weer gelijk.

VSTS zette het goede spel door naar de derde set en kon coach Strang  vaak gebruik maken van de ene wissel die hij deze wedstrijd tot zijn beschikking had. Van Wijngaarden kon, hoe jong zij ook is, haar waarde met haar service en pass laten zien tijdens deze wedstrijd en deed dat met verve. De derde set werd gewonnen met 19-25 en het verzet van Thor leek gebroken.

Van den Heuvel serveerde er in de vierde set lustig op los en de arbitrage kon  geen fout meer ontdekken aan de punten die werden binnengeslagen door VSTS en zo had VSTS heel snel een riante voorsprong die het niet meer uit handen gaf. Kirsten van der Lecq had mede een groot aandeel in dit puntengeweld en met de overtuigende setwinst van 8-25 werd de wedstrijd met 1-3 gewonnen en gingen er vier waardevolle punten mee terug naar Bodegraven.