BZ&PC-dames stunten in de beker tegen Z&PC De Gouwe

20-10-2019 Waddinxveen - Na de blamage van vorige week hadden de BZ&PC-dames nog wat goed te maken tegen Z&PC De Gouwe. Dit weekend ging het echter om de ManMeer!-Cup wat voor beide ploegen een missie was om door te gaan naar de kwartfinales. In een sfeervol zwembad De Sniep was dan ook veel aanmoedigend publiek aanwezig van beide kanten! De eerste twee periodes was het stuivertje wisselen: elke actie van BZ&PC werd

beantwoord met een snel tegendoelpunt van De Gouwe. In de laatste seconde van de tweede periode wist Niki Hukker met een mooi schot van de rechterkant de voorsprong vast te houden op 5-6.
 

In de derde periode waren de rollen omgedraaid en liep De Gouwe zelfs 3 doelpunten uit. Na een time-out van coach Jary Göbel zetten de dames de schouders er nog eens onder. Na een aantal slimme en mooie combinaties kwam de stand gelijk op 13-13.
 

In de laatste fase werd er als team ontzettend hard gewerkt om de overwinning binnen te slepen. Met de grote foutenlast en vermoeidheid van de Gouwe moest de 4e dame van de fam. Cabout in de laatste minuten nog haar debuut in de wedstrijd maken. De andere drie zussen zaten al met ieder 3 persoonlijke fouten op de kant. Uiteindelijk werd de wedstrijd werd met 13-15 beslist in het voordeel van BZ&PC.
 

“De dynamiek en energie die er vorige week niet waren, konden we nu 4 perioden lang opbrengen. Een grote verrassing hoor om de beste ploeg van de 1e klasse te verslaan. Supertrots op de meiden en op deze teamprestatie. Op naar de volgende bekerronde”, aldus een tevreden coach aan het eind van de wedstrijd.