CVC Reeuwijk pakt eerste driepunter

20-10-2019 Reeuwijk-Brug - Ook CVC Reeuwijk heeft z’n eerste driepunter te pakken. In een enerverende wedstrijd versloegen de Reeuwijkers zaterdag knap Alphia met 3-1. Met een treffer door Kevin v.d. Heuvel kreeg CVC al na een paar minuten een 1-0 voorsprong. Alphia moest zodoende direct in de achtervolging. In het vervolg daarvan ontsnapte CVC wel een paar keer aan een tegentreffer, maar de nipte voorsprong tilde CVC toch de rust in.

Direct na rust sloeg CVC opnieuw toe. Joep van Keulen verlengde een voorzet fraai koppend achter Alphia-goalie Boas Vet: 2-0. Alphia in serieuzere problemen en voerde de druk nog maar eens verder op. Dat bood CVC ook in de counter de nodige opgelegde kansen, die Moussa Kallisse jammerlijk niet wist te verzilveren. De CVC-spits had het sowieso moeilijk tegen z’n directe tegenstander Dion Duurham, die de meeste duels in zijn voordeel besliste.

Alphia kwam goed weg toen de doorgebroken Joep van Keulen tegen de grond ging en scheidsrechter Parmessar de rode kaart voor de boosdoener achterwege liet. In de 76e minuut kreeg Alphia uit een vrije schop de bal toch achter de goedkeepende Ruben van Delft: 2-1. Het was daarna barsten of buigen voor CVC. Met horten en stoten werd stand gehouden.

Terwijl Alphia hard op weg was naar de 2-2 in de slotfase, profiteerde CVC In de allerlaatste minuut van de ruimte die Alphia in de drang naar de gelijkmaker weggaf. De Alphia-verdediging verslikte zich in een CVC-counter waarbij Sven de Jong op een presenteerblaadje een niet te missen kans kreeg en de bal simpel in het doel kon tikken: 3-1. Alphia daarmee definitief op de knieën. De eerste winst bracht CVC naar de 9e plaats op de ranglijst waarmee aansluiting in de middenmoot is gevonden.
 

• Bericht: André van Egdom

 

 
► Joep van Keulen haalt uit voor een schot op doel tegen Alphia. Hij kopte CVC in de 2e helft fraai naar 2-0.
 
► Moussa Kallisse in duel met z'n directe tegenstander Dion Duurham, die het de CVC-spits heel lastig maakte.
 
► Lorenzo Stolwijk (14) baant zich een weg langs Alphianen.