Publiek private samenwerking om kaas te promoten

18-10-2019 Gouda - Tijdens het Cheese Valley event in Museum Gouda tekenden afgelopen donderdag de gemeenten samen met lokale ondernemers een intentieverklaring als opstap naar een stichting. De Cheese Valley gelegen in de regio Gouda, Woerden, Bodegraven-Reeuwijk en Krimpenerwaard, wil begin 2020 samen met private instellingen een stichting oprichten.
 

De stichting wil het toerisme in de regio, het verhogen van de waarde van kaas en het aanjagen van de export van kaas stimuleren. Kaasboeren, kaasproducenten, kaashandelaren, organisatoren van kaasmarkten gaan hiermee samen aan de slag.

Wethouder Gemeente Gouda Thierry van Vugt: “Ik ben blij dat we onze samenwerking om kaas uit onze regio nog beter op de kaart te zetten nu ook met private partijen uitbreiden. Een kansrijke stap voor onze regio!” Rianne de Wit, eigenaar van Melkvee- en Kaasboerderij Schep vult aan: “We willen de kaas uit onze streek meer in de spotlight zetten, het is zo’n mooi product. Door samen te werken met ondernemers en de gemeenten kunnen we er met elkaar van profiteren.”