Over Burgerzaken wordt De Burgerlobby bij RTV Bodegraven

17-10-2019 Bodegraven-Reeuwijk Na de vliegende start van de licht kritisch politieke podcast Over Burgerzaken worden alweer de volgende stappen genomen om nog interactiever aan de slag te gaan met zaken waarover inwoners zich nogal druk maken.'We waren nog niet begonnen aan de productie van de 3e podcast, toen RTV Bodegraven al op de stoep stond, aldus de initiatiefneemster van de podcast AnneMarie Visser.

Overigens is dat niet zo vreemd, want Visser presenteert voor deze omroep ook de lokale talkshow Gesprek van de Dag.

RTV Bodegraven was al langer op zoek naar een goed politiek programma om van de woensdagavond een sterke lokale politieke avond te maken. Doorgaans worden drie van de vier avonden gevuld met het rechtstreeks uitzenden van de gemeenteraad- en commissievergaderingen. De vierde avond vormde een gat.

Dat wordt nu ingevuld met de Burgerlobby. De opzet blijft hetzelfde als de eerdere podcast OverBurgerzaken. Een gemeenteraadslid, bestuurder of commissielid worden vragen gesteld die kritische inwoners via Facebook voorleggen. De samenwerking met RTV Bodegraven opent bovendien deuren om aan de slag te gaan met webcam-cam live-radio, waarbij in de nabije toekomst mensen rechtstreeks in de uitzending via whats app en Facebook vragen gaan stellen.

Als zelfstandige podcast hadden we de lokale politiek nooit zo dicht en interactief bij inwoners kunnen brengen. Overigens blijft - naast de live radio uitzending -  de Burgerlobby vanzelfsprekend ook te beluisteren als podcast.

Waarom de naamsverandering? Helaas was die nodig vanwege organisatorische redenen’, antwoord AnneMarie Visser, ‘maar eerlijk gezegd dekt de nieuwe naam de Burgerlobby nog beter de lading.’

De eerste live-uitzending vindt plaats op woensdagavond 23 oktober, van 20.15 tot 21.00 uur. Gast is dan Elly de Vries, fractievoorzitter van D’66.