Echtpaar Gijs en Teuni Boer 60 jaar getrouwd

15-10-2019 Nieuwerbrug - "We hebben veel gereisd maar ik was altijd blij als ik het bord NIEUWERBRUG weer zag staan...." Aldus bruidegom Gijs Boer(84) die samen met zijn echtgenote Teuni Boer-Verdoold (81) de burgemeester ontving vanwege hun 60-jarige bruiloft. Teuni werd al heel jong (16) gevraagd door Gijs, maar ze vond zichzelf te jong. “Kom over twee jaar nog maar eens terug” zei ze. En daar hield de bruidegom zich keurig aan!

Vader Boer was een timmerbedrijf begonnen en toen Gijs van school kwam ging hij bij zijn vader werken. Het bedrijf was toen gevestigd aan de Rijn aan de Weijpoort. De bruidegom is in 1949 gaan werken in het bedrijf waar later zijn broer Piet ook bij kwam.

Na vijf jaar verkering werd er in 1959 getrouwd en konden ze wonen in een huis aan de Weijpoort. Teuni heeft altijd gewerkt in het bedrijf: ze pakte alles aan wat er gedaan moest worden! Er werd veel buiten Nieuwerburg gewerkt: renovatieprojecten in bijv. Amsterdam en Haarlem. Het bedrijf heeft de crisis, waarin veel bedrijven omvielen, goed doorstaan.

Het echtpaar veel gereisd: naast vele kampeerreizen in Europa werd o.a. Egypte, Zuid Afrika en Indonesië bezocht.

Teuni is heel druk met ansichtkaarten en de postzegels die daar op zitten. Tienduizenden kaarten zijn door haar handen gegaan die gesorteerd weer op een beurs verkocht werden. Alles voor een goed doel: de Zending.

Gijs spaart als hobby spullen uit de Tweede Wereldoorlog. Een hoogtepunt was een tentoonstelling in 2005 met zijn verzameling op Fort Wierickerschans.

Het echtpaar kreeg vier kinderen: twee meisjes en twee jongens, tien kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Het 60-jarige feest is gevierd met 28 personen in Apeldoorn.