Terug in de tijd met nieuwe app ‘Nieuwerbrug 1672’

14-10-2019 Nieuwerbrug - De nieuwe Timeswitch app ‘Nieuwerbrug 1672’ is zaterdag 12 oktober officieel gepresenteerd aan het publiek. Met deze app kan iedereen nu zien hoe de Nieuwerbrugse schansen er tijdens het rampjaar 1672 uit hebben gezien.
Letterlijk op een steenworp afstand van één van de verdwenen schansen vertelde Wouter van de Waterlinie (Michiel van de Burgt) over Nieuwerbrug en Bodegraven tijdens het rampjaar.

In die dorpen lag in 1672 het hoofdkwartier en het legerkamp van prins Willem III, die ons midden in de Oude Hollandse Waterlinie moest verdedigen tegen het Franse leger van Lodewijk XIV. Projectgroep Hoofdkwartier 1672 wil dit unieke verhaal weer onder de aandacht brengen.
Hoe Nieuwerbrug er in die tijd uit heeft gezien, is digitaal nagebouwd. Vanaf vier punten rond de schansen kunt u nu in 3D om u heen kijken aan het front. Filmpjes laten hierbij zien wat er zich daar heeft afgespeeld. 

Met een Virtual Reality bril op ging burgemeester Van der Kamp van Bodegraven-Reeuwijk terug in de tijd. Hij werd hierbij begeleid door de 10 jarige Job van de Burgt, die ook kon vertellen hoe hij tussen 1672 en 2019 kon ‘Switchen’.
Download de app ‘Nieuwerbrug 1672’ via Google Play of de App Store.