Echtpaar Spaans - van der Gaag 60 jaar getrouwd

09-10-2019 Bodegraven - Nellie Spaans - van der Gaag (82) en Gijs Spaans (84) kregen woensdagmiddag bezoek van burgemeester Christiaan van der Kamp. Hij kwam het echtpaar feliciteren met hun 60-jarige huwelijk. De heer en mevrouw Spaans komen bieden uit Delft. De heer Spaans was boordwerktuigkundige bij de KLM. Na hun huwelijk in 1959 zijn ze in Nieuwkoop gaan wonen omdat dicht bij Schiphol was.

Hij was veel weg voor zijn werk en kwam over de gehele wereld. De computers in een vliegtuig hebben de baan overgenomen maar tot 25 jaar geleden was er altijd een Boordwerktuigkundige (BWK) aan boord om de motoren en andere technische zaken goed te laten  lopen.

Omdat hij zo vaak van huis was is later bij Mobil-Oil gaan werken en werd er verhuisd naar Bodegraven. De afscheidsreceptie bij Mobil was in Huis ter Duin in Noordwijk.

Meneer was na zijn pensionering  rondleider in het luchtvaartmuseum en chauffeur in de "van-deur-tot-deur-bus" en hij is lid van Probus. Mevrouw sport nog steeds en maakt graag kruiswoordpuzzels.