ESTO in stromende regen naar 2-2

07-10-2019 Rotterdam - Spelen op kunstgras betekent ook spelen als het pokkenweer is. En pokkenweer was het zondagmiddag. De regen kwam als bakken uit de hemel. En onder die erbarmelijke weersomstandigheden en demotiverende entourage hield ESTO nog een puntje over aan de uitwedstrijd tegen COAL: 2-2. Een punt uit een uitwedstrijd lijkt zo gek nog niet, maar ESTO had daar heel andere gedachten over. “Hier hebben we twee

punten laten liggen”, was hier en daar de reactie na de wedstrijd. Niettemin zette COAL al snel ESTO met de vroege 1-0 voor het blok. Dus ESTO in de achtervolging in weersomstandigheden die alsmaar slechter werden. Toch had ESTO na zo’n dikke 20 minuten de 1-1 er in liggen. Jesper den Besten, niet vaak scorend, kreeg alle gelegenheid met een kopbal ESTO op gelijke voet te brengen.

Het had de ommekeer kunnen zijn in de wedstrijd, maar daar stak scheidsrechter Straver een stokje voor. Een duwtje van Tim v.d. Lagemaat bestrafte de niet bijster populaire arbiter met een strafschop (2-1). De lichte overtreding aandikken met ook nog een gele kaart was buiten proporties. De gele kaart voor Arno Zijm, ook in de 1e helft uitgedeeld, wierp eveneens de nodige vraagtekens op. Na de thee zette ESTO er een tandje bij in de jacht op de gelijkmaker. COAL kreeg daardoor minder aandeel in de wedstrijd. Hoewel de counters niet van gevaar waren ontbloot.

In de 76e minuut kreeg routinier Remi Hendriks, die de geblesseerde Job van Welie verving, de kans uit een voorzet van Wouter-Jan Bos de 2-2 binnen te koppen. In de laatste 10 minuten reeg ESTO een reeks kansen aaneen voor de 2-3. Maar ze gingen er niet in. Overigens mocht ESTO ook doelman Donny Veenis dankbaar zijn dat hij de 3-2 uit counters van de thuisploeg voorkwam met een paar puike reddingen.
 

• Bericht: André van Egdom

 
►  Jesper den Besten scoorde voor ESTO de 1-1. (Archieffoto)