Vriendenschaar pakt weer de punten

07-10-2019 Ritthem - Vriendenschaar pakte afgelopen zaterdag belangrijke punten. In Ritthem (bij Vlissingen) ging het lager geklasseerde Atlas met 16-21 over de knie. Vriendenschaar kon vanaf begin de korf beter vinden. Zo scoorde Justin Kersseboom in het eerste kwartier al vier doelpunten. Tot tien minuten voor rust bleef het spel van de Bodegravers van hoog niveau. Daarna was er echter een kleine dip bij Vriendenschaar. Er werd te gehaast

gespeeld waardoor Atlas weer dichterbij kon komen tot 9-11 bij rust.

De 2e helft begon ongunstig voor Vriendenschaar. Atlas joeg meteen twee ballen door de korf: 11-11. Daarna pakte Vriendenschaar weer het goede spel van de 1e helft op en werd er nog veel gescoord met een eindstand van 16-21 tot gevolg.

In de 21 treffers hadden spelers Justin Kersseboom en Tijn van den Hoogenband een groot aandeel. Zij scoorden beiden zeven keer. Tevens wist laatstgenoemde speler de spits van Atlas 1 die normaliter veel scoort, op één treffer te houden. Dit ook mede dankzij het goede voorverdedigen door de dames in het vak van Tijn van den Hoogenband en de back-up door aanvoerder Edwin van Staalduinen. Momenteel bezet Vriendenschaar de tweede plaats in de 2e Klasse H met 6 uit 5.
 

► Vriendenschaar in de aanval tegen Atlas. (Foto: Rob v.d. Hoogenband)

 

Foto: Rob van den Hoogenband