Rohda ’76 komt ook niet langs negental van Bodegraven

07-10-2019 Bodegraven - Weer wist Rohda ’76 niet te winnen van ‘buur’ Bodegraven. En de kans daarop was dit keer groot nadat Bodegraven in de 2e helft met 9 man kwam te staan. Youri Voordouw en Mitchell v.d. Tier gingen met 2x geel er van af na opmerkingen richting scheidsrechter Van Aalst, die bepaald niet de beste man van het veld was. Rohda ’76 wist er niet van te profiteren: 1-1. In de 1e helft zette Bodegraven als eerste de toon in de

wedstrijd. Al na 8 minuten kreeg Rohda een dreun te verwerken. Gerrit Hulters nam een afgeslagen bal ineens op z’n pantoffel en zag tot z’n verbazing de houdbare bal onder Rohda-goalie Nova Markarian in het doel verdwijnen. Rohda herpakte zich, liet eerst nog een kopbal van Jeroen Schouten op de paal belanden, maar na zo’n 20 minuten was toch de schade gerepareerd. Het was aanvoerder Mitchell van Waveren zelf die orde op zaken stelde. Van grote afstand schoot hij de 1-1 binnen.

Na rust kwam Bodegraven al na een kwartier met 9 man te staan. Rohda kreeg zodoende ruim een half uur de tijd Bodegraven kapot te spelen. Maar dan kwam niets van terecht. De ploeg van Willem van Vegten had geen idee hoe met de nummerieke meerderheid om te gaan. Dat kwam ook deels door Bodegraven dat weer eens bewees een taaie tegenstander te zijn. Ondanks de 1-1 voelde Bodegraven zich na afloop toch de morele winnaar.

• Bericht: André van Egdom

 
► De twee doelpuntenmakers in beeld. Links Gerrit Hulters die de 0-1 scoorde voor Bodegraven en rechts Mitchell van Waveren die Rohda weer langszij bracht. (Foto: Danny de Vries)