Open dag lokale omroep op zaterdag 12 oktober

06-10-2019 Bodegraven-Reeuwijk  - Tijdens de open dag op zaterdag 12 oktober is er van 11.00 uur tot 16.00 uur webcam tv op TV-Bodegraven. Te zien is wat er allemaal in de studio's gebeurt tijdens de open dag. Om 11.30 uur komt burgemeester Christiaan van der Kamp de open dag officieel openen. Bezoekers krijgen een workshop. Bastiaan Meijer zal van 7.00 uur tot 9.00 uur nog een keer zijn beroemde ochtendshow Bas en Breakfast presenteren.

Twee enthousiaste scholieren uit Bodegraven, Kees-Jan Schong en Frank Stojansek, wilden begin jaren "90 graag een lokale omroep oprichten. Dat kostte hen enorm veel voorbereidingstijd. Kees-Jan is op 19-jarige leeftijd plots overleden aan een hartstilstand en heeft de eerste uitzending in oktober 1994 niet meer kunnen meemaken.

Frank Stojansek is nog voordat de eerste uitzending de ether in ging vertrokken omdat hij kritiek had op het Evertshuis, waar de radiostudio werd ondergebracht. Inmiddels werkt hij in Hilversum als eindredacteur en producent bij o.a. Pauw en Jinek.

Op zaterdag 12 oktober is iedereen van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen in de studio's van de lokale omroep RTVBodegraven. De studio's zijn te bereiken via een trap aan de buitenkant van de theaterzaal. In de steeg naast de theaterzaal staat een tent voor de ontvangst beneden. Mensen die de trap niet op kunnen, kunnen beneden op een tv-scherm zien wat er boven in de studio's gebeurt.