WATERPOLO: Heren BZ&PC winnen van BZC Brandenburg

17-11-09 De waterpoloërs van HoogenboomTours/BZ&PC pakten na vier nederlagen op rij eindelijk de zege. In Bodegraven was het BZC Brandenburg uit Bilthoven met 10-9 de baas.

De bezoekers stonden onder leiding van Herman van Tongerloo en Tjeerd Schaafsma, beiden 'BZ'ers' in hart en nieren en hoofdpersonen uit de hoogtijdagen van de Bodegraafse club.

De thuisploeg schoot uit de startblokken. Na enkele opzichtige missers was het uiteindelijk Remco Kamer die uit de rebound de ban brak. Tom Nederend zorgde met twee doelpunten voor een comfortabele 3-0 voorsprong. BZC Brandenburg deed nog wel iets terug, waardoor de eerste periode werd afgesloten met een 3-1 tussenstand.

BZ&PC had de wedstrijd volledig onder controle, maar verzuimde het verschil in doelpunten uit te drukken. De ploeg van trainer Sander Wools zag BZC Brandenburg zelfs terugkomen. In de derde periode kwamen de Bilthovenaren zelfs langszij: 6-6. Pascal Lina (2x) en Tom Nederend scoorden namens BZ&PC.

Tom Nederend schoot de thuisploeg naar 7-6. En weer kwam Brandenburg naast BZ&PC. Wederom  Tom Nederend zorgde voor de voorsprong: 8-7. Kort daarna tikte invaller Andreas de Heij de 9-7 in na een snelle tegenaanval.

Nog een stuiptrekking van de mannen van Van Tongerloo en Schaafsma betekende 9-8. Remco Kamer boogde BZ&PC naar de beslissende 10-8. Vijftien seconden voor tijd schoten de bezoekers nog raak, maar de eerste zege kon de Bodgravers niet meer ontgaan.

Volgende week zaterdag speelt BZ&PC tegen VZC in Veenendaal.

Doelpunten: Tom Nederend (5x), Remco Kamer (2x), Pascal Lina (2x), Andreas de Heij.