VOLLEYBAL: Dames VSTS boeken nipte zege op Abcoude

17-11-09 Het eerste damesteam van VSTS speelde afgelopen zaterdag in eigen huis tegen het ervaren tweede team van het uit Abcoude afkomstige Callas Group. VSTS had wat goed te maken na de nederlaag van de voorgaande week en ging hierdoor fanatiek van start.


Dat de dames uit Abcoude over de nodige ervaring beschikten werd duidelijk toen de eerste set met 21-25 gewonnen werd door de bezoeksters.
In de tweede set zette VSTS een tandje bij en trok relatief eenvoudig de setwinst naar zich toe met 25-18.


Dat VSTS niet mocht verslappen werd duidelijk in de derde set. Het spel verliep iets minder aan Bodegraafse kant en Abcoude maakte hier gretig gebruik van. Gedurende de set keek VSTS tegen een steeds groter wordende achterstand aan en zag uiteindelijk met lede ogen toe hoe Abcoude met 15-25 de setwinst pakte.


In de vierde set zetten de dames van VSTS Abcoude van meet af aan onder druk. Resultaat was een afgetekende 25-12 overwinning in deze set.


De vijfde en tevens beslissende set, begon voor VSTS goed met een lange serviceserie van Annemarieke Zwaneveld. De hiermee ontstane  voorsprong werd door de dames niet meer uit handen gegeven en door de 15-9 overwinning in deze laatste set was ook de wedstrijdwinst voor VSTS een feit.

Volgende week spelen de dames uit tegen NVC in Nieuwegein waar zij de nodige punten zullen proberen te behalen voor een stevige positie op de ranglijst.