WATERPOLO: Dames BZ&PC winnen van Utrecht

16-11-09 De dames van HoogenboomTours / BZ&PC hebben zichzelf een goede dienst bewezen door de vierde overwinning van het seizoen te boeken. In een aantrekkelijke wedstrijd won de ploeg van coach Andreas de Heij met 9-7 van Utrecht.

Zaterdag begon dames 1 niet best. Na 3 minuten spelen stond het 0-3 in het voordeel van Utrecht. Utrecht profiteerde optimaal van een rommelig begin van de thuisploeg. Knap was de manier waarop de Bodegravers de wedstrijd weer in de hand namen. Eind van de eerste periode was de stand teruggebracht naar 3-3 door doelpunten van Marijke van Leeuwen en tweemaal Marjan van Eijk.

Het spel werd in de tweede periode doorgezet. Utrecht werd aanvallend aan banden gelegd en BZ creeerde een handvol 100% kansen. Het afmaken van de kansen was echter slordig. Alleen Ellen Peek wist een manmeer te verzilveren, 4-3. Het niet benutten van de kansen leek de ploeg duur komen te staan.

Ondanks het maken van de 5-3 werd Utrecht aanvallend sterker door het wijzigen van de tactiek. Na de 5-4 was het Suzanne Blom die nog 6-4 maakte. Daarna kwam Utrecht beter in de wedstrijd en verzilverde 2 manmeers, 6-6.

In de rust tussen de 3e en 4e periode wijzigde coach Andreas de Heij de verdedigende tactiek, en speelde zo in op de tactische wijziging van Utrecht. De  Bodegraafse dames pakte dit uitstekend op. BZ&PC kreeg de wedstrijd weer in handen. De resulteerde aanvallend in meer controle en kansen. Suzanne Blom en wederom Marjan van Eijk benutten beide een overtalsituatie, 8-6.

Utrecht kwam uit een spaarzame aanval nog tot 8-7. Met een minuut op de klok werd een time – out genomen en besproken hoe de wedstrijd zou worden uitgespeeld. Aanvallend zou worden afgesloten met een schot van de 5 meter. Sophie Reichardt deed wat werd verwacht en dit resulteerde in de 9-7. 

Door de overwinning veroverde de dames wederom 3 punten. Na 6 wedstrijden heeft het team reeds 13 punten vergaard en staat hiermee op een keurige 4e plaats in de landelijke 2e klasse bond.