Kunstcafé – Ingrid van Santen over Pieter de Hooch

8 Nov 2019 - 20:30 9 Nov 2019 - 20:30

Bodegraven - Kunsthistoricus Ingrid van Santen neemt u mee in de wereld van schilder Pieter de Hooch, ze belicht schilderijen met voorstellingen van het dagelijks leven in Delftse huizen, op binnenplaatsjes, fantastische doorkijkjes en perspectivische avonturen. Op deze voor Pieter de Hooch kenmerkende genrestukken zijn prachtig geschilderde huiselijke taferelen, vol amusante details te zien.


Op vrijdag 8 november 2019 om 20.30 uur. www.evertshuis.nl Entree: €9,00 (inclusief drankje)

Het jaar van de Gouden Eeuw wordt in Delft gevierd in museum Prinsenhof met een grote expositie rond deze 17e eeuwse schilder Pieter de Hooch (1629 -1684), vanaf 11 oktober 2019.

Aansluitend op de tentoonstelling is er een wandelroute georganiseerd door de kunstinstelling 38CC langs interessante plekken in Delft met de titel  ‘Gewoon bijzonder / Bijzonder gewoon’ verwijzend naar de huis-tuin-en-keuken taferelen van Pieter de Hooch. Hedendaagse (internationale) kunstenaars brengen langs de route het dagelijks leven van vandaag de dag in beeld. De middelen en technieken zijn volstrekt anders en dat maakt vergelijken tot een uitdaging.