KORFBAL: Vriendenschaar verslaat Valto

16-11-09 Afgelopen zaterdag speelde het eerste van Vriendenschaar in De Lier tegen Valto. Waar Valto in de eerste helft nog mee kon komen met de Bodegravers bleek in de tweede helft wie de betere ploeg was.

In de negende minuut van de wedstrijd was het Valto dat het eerst wist te scoren via een vrije bal. De 1-0 bleef echter niet lang op het bord staan want een minuut later was het Stefan de Vries die een doorloopbal benutte.  Vriendenschaar kreeg ook en vrije bal en het stond 1-2, waarna Anita Koster de 1-3 scoorde. 

Vriendenschaar speelde gevarieerd en kreeg veel kansen, maar wist deze vaak niet te benutten. Waar Valto het vaak moest doen met eenschotsaanvallen werd bij Vriendenschaar de korf soms wel vijf keer per aanval gezocht,  vaak zonder resultaat. De score bij rust was, mede dankzij (op een aantal kleine foutjes na) goed verdedigen 4-5. In de tweede helft lieten de Bodegravers zien waarvoor de naar De Lier afgereisd waren.

Het werd nog 6-6 na twee doelpunten van Valto een een schot van de goed spelende Anita Koster, maar daarna was het gedaan met het verzet. Twee doelpunten van Nadine Uithol en een schot van opnieuw Anita Koster zorgde voor 6-9.

In de periode daarna had Vriendenschaar alle kans om de 6-10 te maken, maar verzuimde daarin door bijvoorbeeld twee strafworpen te missen. Bij de derde strafworf was het wel raak en daarmee stond de 6-10 dan toch op het scorebord. Via een prachtige doorloopbal van Stefan de Vries op goed uitstappen onder de paal en sterk combinatiespel voor de korf werd het 6-11.

Het was het begin van vier hele sterke laatste minuten. Valto scoorde nog wel eenmaal via een wat raar op de voorkant van de korf afketsende bal, maar daarna was het alleen Vriendenschaar wat de klok sloeg. Op het inbrengen van een lange heer werd door de Vriendenschaar aanval goed ingespeeld en in no-time was het 7-13 via één keer Rolf de Bree achter de korf op doorbreken van Bart Vermeij en één een dubbele combinatie achter de korf waarna Vermeij zelf koelbloedig kon afronden.

René van Leeuwen daarna tweemaal en Bart Vermeij mocht de eindstand op het scorebord zetten: 7-16. De eerste wedstrijd in de zaalcompetitie mag voor de Bodegravers gezien worden als een wedstrijd waarbij het collectief erg sterk was en tactisch goed werd gespeeld.

Doelpunten: Anita Koster (3x), Bart Vermeij (3x), Nadine Uithol (3x), Stefan de Vries (2x), René van Leeuwen (2x), Rolf de Bree (2x), Tjitske van Dijk