Huis in Koningsstraat krijgt predikaat Gemeentelijk Monument

13-09-2019 Bodegraven - Wethouder Jan-Leendert van den Heuvel heeft afgelopen vrijdag het predikaat Gemeentelijk Monument in de vorm van een bordje aangeboden aan Marijke van Essen en Jos den Besten. Ze kregen een aardige subsidie van de gemeente om de granieten vloer in de gang op te knappen van hun huis aan Koningsstr
aat 7.

Een aardige bijkomstigheid is dat zij als eigenaren van een gemeentelijk monument geen Onroerend Zaak Belasting (O.Z.B.) hoeven te betalen.

Belang van monumenten
De gemeente vindt het belangrijk dat panden die aangewezen zijn als gemeentelijk monument of cultuurhistorisch waardevol, in goede staat blijven. Daarom heeft de gemeente hiervoor een subsidie beschikbaar gesteld. De subsidie is bedoeld om eigenaren van monumentale en cultuurhistorisch waardevolle panden te ondersteunen in de kosten die zij maken voor onderhoudswerkzaamheden.

Opening monumentendag
De officiële opening van de Open Monumentendag 2019 in Bodegraven-Reeuwijk vindt plaats op zaterdag 14 september om 10.00 uur in gemeentelijk monument Het Wapen van Waarder, Dorp 26 in Waarder. Meer informatie over het programma van Open Monumentendag en een overzicht van bijzondere openstellingen in Bodegraven-Reeuwijk zijn te vinden op de website van Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk.