1000 jaar herfst in De Meije.

28 Sep 2019 - 09:45

Meije - Staatsbosbeheer organiseert een speciale wandeling door het eeuwenoude landschap van de Zegveld en de Meije. De deelnemers maken in deze periode een reis door de tijd. De wandeling gaat via een eeuwenoude houtkade, over de weg en dwars door de weilanden.

De gids vertelt hoe de bewoners het land hebben gevormd. Na deze wandeling gaan de deelnemers per auto naar de schraallanden van de Meije. Wat is eigenlijk schraal en waarom noemt en ze zo?

De gids onthult het geheim. De schilders van de Haagse School vonden deze kleurrijke weidse polders met prachtige luchten niet voor niets zo boeiend.

Op zaterdag 28 september 2019 om 9.45 uur. Parkeren bij eetcafé de Halve Maan aan de Hazekade 20, 2411 PP in de Meije (Bodegraven). De wandeling gaat over geplaveide paden en door het gras. Goede wandelschoenen en verrekijker vergroten het plezier.

De kosten, inclusief een kopje koffie of thee, bedragen € 8,00 en € 3,00 voor deelnemers tot 12 jaar. Honden zijn niet toegestaan.

 U dient zich aan te melden via utrechtsewaarden@staatsbosbeheer.nl onder vermelding van Naam en telefoonnummer, of via telefoon nr. 06-23646290 (tijdens
kantooruren).