Alzheimer Café

16 Sep 2019 - 19:15

Bodegraven - Het gaat deze avond vooral over hoe je omgaat met de veranderingen die ontstaan ten gevolge van het krijgen van dementie. Niet alleen de relatie verandert tussen mensen met dementie en anderen in hun (directe) omgeving. Ook allerlei praktische vaardigheden veranderen, bv. aankleden, koffiezetten, tafel dekken, de tv bedienen, met elkaar nagenieten over mooie herinneringen…enz. Soms lopen daardoor gezins- of familie situaties vast.

 

Hoe krijg je dan opnieuw beweging in een situatie die vastgelopen is? Een ergotherapeut komt vanavond vertellen hoe ze in zo’n situatie probeert te helpen door het geven van adviezen om geheugenproblemen te lijf te gaan en door het inzetten van
actieve herinneringen. Wat helpt praktisch waardoor mensen met dementie en hun directe naasten weer meer grip op hun situatie krijgen? Hoe ga je op zoek naar fijne herinneringen? Er is voldoende ruimte om ook onderlinge ervaringen uit te wisselen en met elkaar contact te hebben.

Op maandag 16 september 2019 om 19.15 uur. “De Meent”, Willem de Zwijgerstraat 8 in Bodegraven.

Ook wordt vast kort aandacht gegeven aan Wereld Alzheimer Dag van zaterdag 21 september a.s., en de vele activiteiten die in verband daarmee ook in Bodegraven-Reeuwijk zullen plaatsvinden. Het gemeentebestuur en diverse organisaties ondertekenen dan ook een “intentieverklaring” die de samenwerking weergeeft om van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk een dementievriendelijke gemeente te maken.