Opening Open Monumentendag in Wapen van Waarder

06-09-2019 Bodegraven-Reeuwijk - Open Monumentendag valt tegelijk met de Najaarsmarkt in Bodegraven. De officiële opening van de Open Monumentendag 2019 in Bodegraven-Reeuwijk is op zaterdag 14 september om 10.00 uur in gemeentelijk monument Het Wapen van Waarder, Dorp 26 in Waarder. Aansluitend wordt hier een kopje koffie of thee geserveerd.

De Open Monumentendag 2019 staat in het teken van het thema Plekken van plezier. Dat kan een theater zijn, een dierentuin of een park, maar ook een sportclub of een café. Monumenten waar ontspanning, vermaak en vrije tijd centraal staan worden dit jaar extra in de schijnwerpers gezet.

Subsidie voor monumenten
De gemeente vindt het belangrijk dat panden die aangewezen zijn als gemeentelijk monument of cultuurhistorisch waardevol, in goede staat blijven. Daarom heeft de gemeente hiervoor een subsidie beschikbaar gesteld. De subsidie is bedoeld om eigenaren van monumentale en cultuurhistorisch waardevolle panden te ondersteunen in de kosten die zij maken voor onderhoudswerkzaamheden.

Meer informatie
De Open Monumentendag wordt georganiseerd door de landelijke Stichting Open Monumentendag in samenwerking met gemeentelijke comités. Het Comité Open Monumentendag Bodegraven-Reeuwijk 2019 heeft samen met de enthousiaste inzet van deelnemers het programma samengesteld. Meer informatie over het programma en een overzicht van bijzondere openstellingen in Bodegraven-Reeuwijk treft u op de website van Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk.