MWR viert 50-jarig jubileum (+ interviews)

03-09-2019 Reeuwijk - Wie zondagmiddag langs de Notaris d’Aumerielaan kwam, zal wellicht gemerkt hebben dat er feest was bij de Motorboot & Watersportvereniging Reeuwijk (MWR). En dat klopte. De vereniging vierde het 50-jarig jubileum. Dat had al eerder kunnen gebeuren, want sinds oktober 2018 werd de vijftig al gepasseerd. Tijdens het jubileumfeest werden door de leden ook weer oude verhalen opgehaald en teruggeblikt op het bijna

afgelopen zomerseizoen. De MWR heeft zo’n 150 leden en dat zijn voor het merendeel senioren, hoewel er voor de meekomende jeugd ook enkele wateractiviteiten werden georganiseerd. Richard Bethlehem is één van de oudste leden. Enthousiast vertelt hij hoe hij in 1978 bij de MWR is terechtgekomen en het prima naar zijn zin heeft. De vereniging wil vooral laagdrempelig zijn en gezelligheid uitstralen.

Hans Vonk is al een paar jaar de havenmeester van de MWR en dat doet ie met veel plezier en passie. Zijn werkzaamheden zijn heel omvattend zoals o.a. de havenadministratie bijhouden, onderhoud van de opstal en het aanwijzen van de ligplaatsen. Hij is dan ook zo’n beetje de waakhond in de vereniging. De MWR beschikt nu over 125 ligplaatsen die voornamelijk zijn verhuurd aan de leden. Bovendien zijn er ook nog een aantal plaatsen voor op de wal voor kleine zeilboten, surfplanken en kano’s.

De doelstelling van de MWR is het beoefenen en bevorderen van de watersport. De vereniging organiseert dan ook diverse groot- en kleinschalige (watersport) evenementen en sociëteits-activiteiten. Maar ook het bevorderen van deskundigheid in het varen op welke manier dan ook. En zeker niet onbelangrijk het handhaven van de recreatieve waarde van de unieke Reeuwijkse Plassen. Ook wordt er geïnvesteerd in de toekomst. In dat kader zijn er diverse laadpalen op de steigers gerealiseerd, want elektrisch varen lijkt langzamerhand ook in de watersport de norm te worden.

Namens de gemeente Bodegraven Reeuwijk bracht wethouder Dirk-Jan Knol de felicitaties over en overhandigde MWR-voorzitter Jan Strijdhorst een beeldje dat samenwerken en verbinden voorstelt. Dat zijn ook belangrijke begrippen binnen het verenigingsleven van de MWR. Het jubileumfeest werd zondag afgesloten met live muziek & dj en een Happy bij de Foodtruck.
 

• Bericht: André van Egdom

 INTERVIEWS RTV BODEGRAVEN (verslaggever André van Egdom)
   Interview met havenmeester Hans Vonk
   Interview met Richard Bethlehem

 
► Zicht vanaf de steiger op het clubgebouw van de MWR met daarvoor het terras waar het bij lekker weer goed vertoeven is.
 
► De MWR beschikt momenteel over 125 ligplaatsen.
 
► Ook voor de jeugd waren activiteiten tijdens het jubileumfeest.
 
► Havenmeester Hans Vonk houdt een oogje in het zeil op de ligplaatsen.
 
► Richard Bethlehem is vanaf 1978 lid: "Varen is een levenswijze!"
 
► MWR-voorzitter Jan Strijdhorst toont het beeldje dat hij ontving uit handen van wethouder Dirk-Jan Knol.