Afzien voor deelnemers 54e Meijeloop

27-08-2019 Meije - Het was maandagavond voor de 130 deelnemers nog behoorlijk afzien tijdens de 54e Meijeloop. De hitte van de dag hing nog als een deken over het Meije-parkoers. De Meijeloop gaat traditioneel over drie afstanden: 2 km voor de jeugd en de 6,6 en 15 km voor de senioren. De 6,6 km bij de mannen werd gewonnen door Bernt Pieterse. De Nieuwkoper kwam in 23.17 over de finish. Gevolgd door Ernst Jan Hazelhoff (Hilversum)

en Andy Koolmees uit Gouda. Beste dame was Mandy Beukers uit Woerden in 27.16. Bij de mannen en vrouwen kwamen R. Wolfert en Monique van Vliet als beste Meijenaren over de finish.

De winst op de 15 km was bij de mannen voor Martijn Klaasse uit Gouda in 53.32. Tweede werd Pascal van Noorden (Gouda) en derde Sandor Bron uit Bodegraven. Danny Binnendijk, trainend voor de halve marathon, kwam als vierde binnen. Bij de vrouwen werd Sarine van Leeuwen (Hazerswoude Dorp) winnares op de langste afstand in 1:03.51. Astrid Uittenbogaard was de snelste Meijenaar. De 2 km bij de jeugd werd gewonnen door Matthijs v.d. Meulen uit Oegstgeest. Hij bleef het kleine deelnemersveld ver voor.
 

• Bericht: André van Egdom

► De kopgroep van de 6,6 km tijdens de 54e Meijeloop.
 
► Bernt Pieterse (Nieuwkoop) stevent als 1e op de finish af van de 6,6 km.
 
► Mandy Beukers uit Woerden werd 1e bij de vrouwen op dezelfde afstand.
 
► Matthijs v.d. Meulen (Oegstgeest)  won de 2 km bij de jeugd.
 
► Over doorzettingsvermogen gesproken!