Gezellige informatieve middag voor chauffeurs Automaatje

08-08-2019 Bodegraven-Reeuwijk - AutoMaatje nodigde afgelopen dinsdag haar vrijwillige chauffeurs uit in de Grote zaal van Rijngaarde. De chauffeurs werden verwelkomd door coördinatoren Irmgard Bergsma en Bert van Middelkoop. Er werd informatie verstrekt over nieuwe verkeersregels en na afloop was er een barbecue.

Workshop nieuwe verkeersregels
Wijkagenten Hans Hazenborg en Vincent Both waren bereid gevonden om een workshop te verzorgen rondom nieuwe verkeersregels. De vrijwilligers stelden vragen en deelden ervaringen met elkaar, onder andere over parkeeruitdagingen bij enkele veel bezochte locaties. De barbecue was gezellig en ook daar werd prettig met elkaar gesproken over het vrijwilligerswerk en de ervaringen binnen AutoMaatje.  

200 gebruikers
AutoMaatje Bodegraven-Reeuwijk is onderdeel van SAM en onderdeel van het landelijke ANWB Automaatje. In Bodegraven-Reeuwijk zijn op dit moment meer dan 200 inwoners die dankbaar gebruik maken van deze vervoersdienst voor en door inwoners.

40 chauffeurs
Een vrijwillige chauffeur rijdt je met zijn/haar eigen auto naar belangrijke afspraken toe, als je zelf daar niet meer toe in staat bent. Het gaat naast het vervoer ook om een stukje gezelligheid en aanspraak tijdens de rit. Per rit wordt een kleine onkostenvergoeding gevraagd. In Bodegraven-Reeuwijk zijn nu bijna 40 inwoners die als vrijwillige chauffeur vaak of af en toe een plaatsgenoot vervoeren.