De Rijnstreek met 1e elftal naar B-categorie

06-08-2019 Nieuwerbrug a/d Rijn - De Rijnstreek heeft het 1e elftal teruggetrokken uit de A-categorie. Oorspronkelijk was het standaardteam voor het komende seizoen nog ingedeeld samen met Rohda ’76 en Bodegraven in de 4e Klasse B. Het niveau van de 4e klas in het zaterdagvoetbal wordt door de overstap van de zondagclubs naar het zaterdagvoetbal als maar hoger. Dat is volgens Rijnstreek-voorzitter Martien Kaptein de reden om het 1e elftal

in de B-categorie op een lager niveau te laten voetballen: “Het niveau in de 4e klas wordt te hoog om met ons huidig spelersmateriaal nog sportief plezier te beleven aan het voetbal. We willen hierdoor geen leden kwijtraken. Vandaar deze ingreep die we als bestuur hebben genomen”. Hoofdtrainer Wim Dullemond krijgt binnen De Rijnstreek door deze situatie een andere taak. Door de overstap van De Rijnstreek naar de B-categorie zal de 4e Klasse B nu bestaan uit 13 clubs. 
 

• Bericht: André van Egdom

► De gemeentelijke derby's tussen De Rijnstreek en Rohda '76 zoals afgelopen seizoen zullen we komend seizoen moeten missen!