Samen iets ondernemen is leuker dan alleen, zoek een maatje

31-07-2019 Bodegraven-Reeuwijk -Welzijnsorganisatie SAM organiseert op woensdag 21 augustus van 13:00 tot 15:00 een introductiebijeenkomst voor nieuwe maatjes van ‘Samen Sterk', gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Er is ruimte voor 15 personen tijdens deze bijeenkomst. De introductiebijeenkomst vindt plaats in het Huis van Alles in Reeuwijk-Brug.

Tijdens de bijeenkomst ontmoet u andere vrijwilligers en krijgt u een duidelijker beeld van wat het inhoudt om een maatje van iemand te zijn. Aanmelden voor de introductiebijeenkomst kan uiterlijk tot maandag 12 augustus via e-mail L.janssen@samwelzijn.nl of telefoon 06 – 30849203. Voorafgaand aan de bijeenkomst zal iemand van Samen Sterk met u een kennismakingsgesprek houden, zodat verwachtingen over en weer duidelijk zijn.

Een maatje is een vrijwilliger die één-op-één gekoppeld wordt aan iemand die een maatje wil. Mogelijk ga je wekelijks een uurtje langs, sommige mensen vinden 1x per twee weken of een maandelijkse afspraak voldoende. Je helpt iemand de draad weer op te pakken en samen (nieuwe) dingen te gaan ondernemen. Je staat als maatje naast de ander, met als uitgangspunt dat jullie allebei plezier beleven aan het contact. ‘Samen Sterk’ werkt dan ook zorgvuldig bij het maken van de juiste matches. Gaat u aan de slag als maatje, dan kunt u deelnemen aan de trainingen en bijeenkomsten, die georganiseerd worden door ‘Samen Sterk’. Samen Sterk is het maatjesproject van SAM.