Informatieve avond over vluchtelingenwerk

18-0-72019 Bodegraven - Welzijnsorganisatie SAM heeft afgelopen maandag vanuit het taalcoachproject en Samen Sterk maatjesproject een avond georganiseerd voor vrijwilligers van diverse organisaties in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk die rondom vluchtelingen staan.
 

Leren van elkaar
Marieke Apperloo - teamleider van Vluchtelingenwerk, vertelde een verhaal aangevuld door de ervaringen van een aantal van de vrijwilligers van vluchtelingenwerk die werkzaam zijn in onze gemeente en die betrokken zijn bij de eerste opvang van vluchtelingen. Er ontstond een levendige uitwisseling en vele vragen zijn beantwoord door de diverse organisaties.

Blij met Vota
Het was zeer leerzaam om van elkaars bestaan te weten en te horen wat alle vrijwilligers doen en tegenaan lopen. Eén van de vrijwilligers merkte op dat de problemen die de vluchtelingen bijvoorbeeld  hebben met de administratie soms een hoop tijd van het taalcoaching in beslag nemen en dat het fijn is te weten dat de  vrijwilligers van Vota  prima weten hoe ze met dit soort zaken moeten omgaan. 

Netwerken
Na afloop van de presentatie hebben de aanwezigen nog uitgebreid met elkaar kennis kunnen maken en was er veel onderlinge uitwisseling over elkaars werk. Het was een geslaagde uitwisseling waar veel energie los kwam. Deelnemers hebben  de avond dan ook als waardevol ervaren en zien een vervolg graag tegemoet. SAM neemt initiatief om mensen en organisaties bij elkaar te brengen, dus die zal er zeker komen.

Aanwezig waren Bureau Bousa, Taalhuis van de bibliotheek, Vota, ’t Rustpunt, Vluchtelingenwerk en van SAM; vrijwilligers,  maatjesproject Samen Sterk en het taalcoachproject.