Gemeente stimuleert zonnepanelen op bedrijfsdaken

17-07-2019 Bodegraven-Reeuwijk - Gemeente en Ondernemersplatform Bodegraven-Reeuwijk (OPBR) zijn de initiatiefnemers van het project Zon op Bedrijfsdaken (ZOB). De gemeente biedt tien bedrijven een gratis quickscan aan die inzicht geeft in de te verwachten investering, het rendement en de terugverdientijd van de aanleg van zonnepanelen. Wie niet tot de tien snelste aanvragers behoort, profiteert tijdelijk van 50 euro korting op de quickscan

die normaliter 250 euro kost.

Wanneer een bedrijf meer energie kan opwekken dan nodig is voor eigen gebruik, stimuleert ZOB om het restant aan te beiden aan de Energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk. Het bedrijf dat de zonnepanelen wil aanschaffen wordt helemaal ontzorgt omdat het bedrijf Greenspread, dat in opdracht werkt van ZOB, alles regelt.

Wethouder Robèrt Smits: “De reden dat we de quickscan tijdelijk gratis of met korting aanbieden, is om de aanleg te versnellen. Wie de berekening ziet, komt vanzelf in actie. En daar gaat het om.”

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft zich tot doel gesteld het huidige aantal van 33.000 zonnepanelen op te schroeven naar minimaal 150.000. Verantwoordelijk wethouder Robèrt Smits steekt niet onder stoelen of banken dat een groot deel van de beoogde zonnepanelen op bedrijfsdaken kan worden gelegd.

Lees meer op de website van de gemeente over Zon op Bedrijfsdaken