Eerste “Het Ouden Huis” in Bodegraven

16-07-2019 Bodegraven - De handdoek is beslist niet in de ring geworpen. Alle betrokken partijen zetten dinsdagmiddag aan de Vrije Nesse bij Rijngaarde hun handtekening voor het eerste “Het Ouden Huis” in Nederland dat hier gebouwd gaat worden. Mozaïek Wonen wordt de eigenaar van het appartementencomplex dat gebouwd gaat worden door bouwbedrijf Kroon & de Koning. De exploitatie komt in handen van “Het Oude Huis”.

De initiatiefnemers van “Het Ouden Huis”, Leonard Smit en Karel van Berk, wilden deze eerste stap memoreren met het overhandigen van een handdoek aan de ondertekenaars.

Zij hopen een gat op te vullen na het sluiten van veel verzorgingstehuizen. Beiden hebben veel ervaring met bouwen en wonen en wat belangrijker is dat zij van heel dichtbij meemaken hoe het wonen in een instelling ervaren wordt. Zij willen met “Het Ouden Huis” een alternatief bieden aan ouderen dat bij deze tijd past. De ouderen houden hier zoveel mogelijk hun eigen regie maar wel met een vangnet zoals ook een inwonende zorgverlener. Hier kun je als echtpaar samen blijven wonen ook als één van de twee veel zorg nodig heeft. Een sfeervolle woonplek bieden waar je je thuis voelt dat is de visie.

Van links naar rechts: Leonard Smit (Het Ouden Huis), wethouder Dirk Jan Knol, A. in 't Veld (directeur Kroon & de Koning), I. Zweekhorst (directeur Kroon & de Koning), Ron de Haas (directeur Mozïek Wonen), Karel van Berk (Het Ouden Huis).

Het complex in Bodegraven voorziet in 22 huurappartementen en een appartement voor een zorgverlener. Het plan is om begin 2021 de bouw gerealiseerd te hebben. Er wordt landelijk gewerkt aan de realisatie van minimaal 20 locaties.

Het radio/interview met Karel van Berk wordt woensdag om 19.00 uur, zondag om 18.00 uur en maandag om 21.00 uur uitgezonden op Radio Bodegraven in het programma Carrousel.

gv

Op 23 januari 2019 werd in de commissie Samenleving een presentatie gegeven over het concept Ouden Huis. Kijk hier terug bij agendapunt 7.

Schuif de video door naar 2.50