Culturele commissie zorgt voor topdag met Rembrandtfestijn

13-07-2019 Bodegraven - Met een uitgebreid programma op vier locaties op en rondom het Raadhuisplein in Bodegraven, trakteerde de culturele commissie Bodegraven-Reeuwijk afgelopen zaterdag  jong en oud op een gezellige dag. Het was voor de lokale kunstenaars een gouden kans om zich te presenteren aan een gemêleerd publiek.

Op de basisscholen werden afgelopen week opstellen geschreven en tekeningen gemaakt met als thema Rembrandt van Rijn. Die werden in het gemeentehuis tentoongesteld. De prijswinnaars gaan een dagje met hun ouders naar de Rembrandt tentoonstelling in Amsterdam.. Leonora, Anouk en Gerwina wonnen de schrijfwedstrijd en July, Sufa, Emma en Indi de tekenwedstrijd.

Kunstschilder Harmen Kooistra kreeg de Rembrandtpenning van burgemeester Christiaan van der Kamp die verkleed was als Rembrandt. Wethouder Robért Smits was verkleed als Dominicus van Tol en kreeg een straatnaambordje voor de Van Tolstraat met de toelichting dat de straat is vernoemd naar kunstschilder Dominicus van Tol.

De meeste kostuums waren gehuurd maar de  kostuums die zijn aangeschaft door de culturele commissie worden hergebruikt bij het project 1672 dat voor 2020 is gepland.

De video-impressie van deze dag is vanaf zondagavond te zien op TV Bodegraven. Lijkt het u ook leuk om foto- of videoverslagen te maken van evenementen voor de lokale omroep, meld u dan aan als vrijwilliger via het contactformulier op de deze website..