Pleinconcert OBK en Prinses Marijke in zon en regen

07-07-2019 Driebruggen/Geldermalsen - Samen met bevriende muziekvereniging Prinses Marijke uit Geldermalsen, gaf OBK afgelopen zaterdag het traditionele pleinconcert in Driebruggen. Behalve de stukken die de beide verenigingen op hun repertoire hadden werden onder leiding van de beide dirigenten Mark van Mil (OBK) en Willem Stoops (Prinses Marijke) ook een aantal stukken gespeeld die 's morgens gezamenlijk waren ingestudeerd.

Het opleidingsorkest van OBK speelde onder leiding van Mark van Mil een aantal vlotte nummers. Daarna was het blazen aan het grote orkest met een drietal stukken en werd vervolgens plaats gemaakt voor Prinses Marijke. Het concert in Driebruggen werd afgesloten door een gezamenlijk optreden van beide verenigingen. Het verzamelorkest van ruim 60 muzikanten liet fraaie muziek horen bestaande uit verschillende stijlen zoals een Spaanse Paso Double, swing, maar ook een prachtig gedragen stuk van Jan van der Roost.

Het was de bedoeling dat het programma 's avonds herhaald zou worden in Geldermalsen. Maar helaas begon het te regenen. De opgezette tent was te klein om aan beide orkesten tegelijk onderdak te bieden. Gelukkig konden beide verenigingen hun stukken nog wel om beurten ten gehore brengen.

Ondanks de regen was het een mooie dag met veel publiek. De dag werd afgesloten met een gezellige  barbecue voor de muzikanten bij het clubhuis van Prinses Marijke.