Rotary Bodegraven prikkelt de verbeelding van kinderen

01-07-2019 Bodegraven Rotaryclub Bodegraven heeft twee jaar geleden het initiatief genomen om kinderen in aanraking te brengen met verschillende vormen van kunst en cultuur. In het eerste jaar heeft schilder Harmen Kooistra zijn passie over schilderen gedeeld en vorig jaar hebben kinderen geleerd hoe zij een verhaal kunnen schrijven of dichten. Dit was niet zomaar een verhaal, maar het ging om hun droom.

 

Dit jaar hebben de kinderen leren fotograferen. Het Rotary Young Talent Event voor kinderen uit groep 7 van de basisschool heeft inmiddels een vaste plek verworven in de activiteiten van Rotary Bodegraven en in de gemeente.

In de maanden april en mei zijn bijna alle leerlingen uit groep 7 in Bodegraven-Reeuwijk in het kader van het Rotary Young Talent Event op pad gegaan om hun mooiste foto te maken. In twee lessen werd de kinderen geleerd hoe zij een mooie foto kunnen maken en waar zij daarbij op moeten letten. Rotaryclub Bodegraven heeft zes professionele fotografen bereid gevonden om hun passie te delen met kinderen.

De fotografen Bram Strookman, Esther Noordergraaf, Danny de Vries en Ap Quist zijn enthousiast over het initiatief. Samen met Rob Poortvliet en Marco Hamoen bezochten zij 13 basisscholen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Zij hebben in hun lessen de kinderen geleerd verder te kijken dan de selfie. De wijde wereld om ons heen is namelijk de moeite waard om naar te kijken en vast te leggen in beelden. Vervolgens zijn de kinderen met een opdracht zelf op pad gegaan. De kinderen hebben hiermee ervaren dat fotograferen ook kunst is en dat een goede foto zo veel meer toont dan je op het eerste oog ziet. Sommige kinderen gingen zelfs op de grond liggen om de mooiste foto te maken! Het resultaat is heel inspirerend.

Om het resultaat van de inspanningen van de kinderen zichtbaar te maken worden alle foto’s gebundeld in een digitaal fotoboek. Een speciaal fotoboek met meer dan 300 unieke foto’s waar alle deelnemende kinderen trots op mogen zijn! Het project sluit af op 10 juli 2019 om 19 uur met een flitsende slotavond in de grote zaal van het Evertshuis. Alle betrokken kinderen, hun ouders, broers en zussen zijn daarvoor van harte uitgenodigd! Daarnaast worden alle foto’s vanaf 10 juli tot het einde van de zomervakantie geëxposeerd in de hal van het Evertshuis. Alle geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om de prachtige foto-expositie te komen bekijken.

De volgende partijen zijn bij het tot stand komen van het project betrokken:
Rotaryclub Bodegraven, Esther Noordergraaf Fotografie, Rob Poortvliet Fotografie, Apart Fotografie, Vriesofotografie, Marco Hamoen Fotografie, Graficelly, Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk, Rabobank Gouwe IJssel, gemeente Bodegraven-Reeuwijk, Domburg Interieurbouw, 13 basisscholen en het Evertshuis.