Mozaïek Wonen gaat wijkgericht zonnepanelen plaatsen

01-07-2019 Bodegraven -  De afgelopen periode heeft Mozaïek Wonen in de Vijverwijk 140 sociale huurwoningen voorzien van zonnepanelen. Van 2018 t/m 2021 gaat Mozaïek Wonen wijkgericht aan de slag met het plaatsen van zonnepanelen op zo’n 1.615 eengezinswoningen.

Energiekosten besparen met zonnepanelen
Mozaïek Wonen is vanaf 2018 wijkgericht aan de slag gegaan met het plaatsen van zonnepanelen. Dit jaar wordt dit vooral gedaan in Bodegraven, bij een groot deel van de eengezinswoningen. Zodra een wijk aan de beurt is, ontvangen huurders daarover een bericht.

Open dak Vijverwijk Bodegraven
In februari was er een Open Dak Dag in de Vijverwijk in Bodegraven. Huurders waarvan het dak van hun woning geschikt is voor zonnepanelen, kregen hier informatie over het plaatsen van zonnepanelen. Inmiddels is circa 70% van de bewoners akkoord gegaan met het plaatsen van zonnepanelen. Hiermee besparen ze op de energiekosten en het is goed voor het milieu. Mozaïek Wonen heeft voor het plaatsen van de zonnepanelen de daken geïsoleerd en voorzien van nieuwe dakpannen.

Aanbod eengezinswoningen
Huurders waarvan het dak van hun woning geschikt is voor zonnepanelen, krijgen een aanbod. De woningcorporatie koopt de zonnepanelen en zorgt dat de panelen geplaatst en geïnstalleerd worden. De huurder betaalt vervolgens een maandelijkse vergoeding voor het gebruik van de panelen. Deze vergoeding is lager dan de besparing die wordt gerealiseerd met de zonnepanelen. Zo is de huurder goedkoper uit en wordt er bespaard op de woonlasten. Om de woningen te voorzien van zonnepanelen is Mozaïek Wonen een samenwerking aangegaan met Sungevity.
Draagt bij aan doelstelling duurzaamheid gemeente

2035 energieneutraal
Het initiatief van Mozaïek Wonen draagt bij aan de doelstelling van de gemeente om in 2035 klimaatneutraal te zijn. Om klimaatneutraal te worden moet veel duurzame energie worden opgewekt. In de routekaart ‘Klimaatneutraal Bodegraven-Reeuwijk 2035’ wordt al gesproken over het verduurzamen van de particuliere woningen. Met het verduurzamen van huurwoningen komen we nóg een stap dichterbij deze doelstelling.