Gast van de week op 8 juli

01-07-2019 Bodegraven-Reeuwijk -Maandag 8 juli heeft Leo Dijkmans in het rechtstreekse radioprogramma “Gast van de Week” bij radio Bodegraven van 20.00 uur tot 21.00 uur als gasten het bestuur van de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk. Zij gaan vertellen over het Rembrandt Festijn wat plaats vindt op zaterdag 13 juli aanstaande. Deze dag staat helemaal in het teken van Rembrandt.

Op 3 locaties in het dorp zijn er verschillende festiviteiten. Op het Raadhuisplein en het plein voor de Lutherse kerk staan in totaal 30 verschillende kunstenaars, in kledij uit de tijd van Rembrandt, die hier laten zien wat zij kunnen, in de Lutherkerk zal er vanaf 11.00 uur, door professionele muzikanten, muziek uit de tijd van Rembrandt gebracht worden. Orgelconcert door Sjaak Warnaar, zang door Renate Alegra en Wilco Hoenderdos begeleidt door Saskia Teunisse en Kees van Dijk, verhalen vertelster Nanda van Beek begeleidt door Els van de Burg, Harpconcert door Jamilia Baars en een blokfluitconcert door Saskia Teunissise. Op het raadhuisplein zal om 11.00 uur de wethouder en de voorzitter van de Culturele Commissie de dag openen met muziek van koor Amici Del Canto. Tussendoor spelen de Speelluy van Borft en om 12.00 uur een concert van OBK uit Driebruggen. Om 13.00 uur zullen Dominicus van Tol (de wethouder) en Rembrandt (de burgemeester) een battle aangaan. Na dit onderhoud worden de prijzen bekendgemaakt van de opstel- en kleurwedstrijd. Om 13.00 uur begint er een lunch op het Raadhuisplein die gebaseerd is uit de tijd van Rembrandt. In de trouwzaal van het gemeentehuis zullen de hele dag films vertoond worden over het leven van Rembrandt.


In ieder geval een reden om maandagavond 8 juli te luisteren naar alle issues van de Rembrandt dag. Deze dag wordt georganiseerd en gefaciliteerd door de culturele commissie Bodegraven-Reeuwijk en mede dank aan de medewerking van de Kunstkring Bodegraven- Reeuwijk en de sponsoren.
De uitzending is te ontvangen op 107,8 Fm en wordt dinsdag- en zondagavond herhaalt