Wat bracht ons het voetbalseizoen 2018-2019? De Balans!

26-06-2019 Bodegraven - Nu het voetbalseizoen er al weer 2 weken op zit, kunnen we de balans opmaken, hoe het afgelopen voetbalseizoen is verlopen voor de standaardteams van de clubs in onze gemeente. Het was een seizoen zoals vele: geen promoties en geen degradaties. In de 3e klas van het zaterdagvoetbal waren de verwachtingen met de komst van Moussa Kallisse en Lourens Uiterwijk bij CVC Reeuwijk hoog gespannen, maar na de

winterstop moesten de ambities flink worden bijgesteld. De Reeuwijkers moesten nog flink in de bus blazen om zich veilig te spelen.
 

 
► Moussa Kallisse werd met 25 treffers topscorer in de 3e Klasse A. Zijn doelpunten brachten CVC Reeuwijk niet verder dan de 9e plaats op de ranglijst.

 

• In de 4e klas speelde Rohda ’76 geen rol van betekenis. Rohda kwam niet verder dan een zeer bescheiden 9e plaats op de ranglijst. Weer eens te promoveren naar de 3e klas lijkt ook volgend seizoen onwaarschijnlijk, hoewel met de komst van jeugdspelers Wessel Sterk en Niels Valk er een hogere positie in moet zitten.
 

► Rohda '76 was 2x keer de baas over De Rijnstreek.

 

• WDS wist nog een periodetitel te bemachtigen, maar in de nacompetitie hadden de Driebruggenaren weinig in te brengen en blijft WDS nog een jaar in de 4e klas.

► Tegen Moordrecht uit liet WDS kostbare punten liggen.


 

• Het debuut van Bodegraven in de 4e klas in het zaterdagvoetbal met een 12e plaats verliep zoals verwacht. Toch zullen ze bij Bodegraven niet ontevreden zijn, want er werden toch nog 25 punten bij elkaar gespeeld.
 

• Bij De Rijnstreek zijn ze het zo langzamerhand gewend het hek te moeten sluiten in de 4e klas. Eerst leek dat dat voorbehouden was voor SPV ’81. Echter in de laatste wedstrijden zakte De Rijnstreek toch weer naar de laatste plaats.
 

► Ook tegen Bodegraven trok De Rijnstreek aan het kortste eind.

 

 • In het zondagvoetbal beleefde RVC ’33 in de 2e klas een belabberde 1e helft van de competitie. Het ging met 10 punten en de voorlaatste plaats de winterstop in. Maar daarna kwam nog een verbazingwekkende ommekeer en bemachtigde RVC ’33 zelfs nog de 3e periodetitel. Terugkeer naar de 1e klas via de nacompetitie was uiteindelijk toch weer een brug te ver.

• ESTO haalde de doelstelling zich te handhaven in de 2e klas. Maar het was wel met de hakken over de sloot. Het had de nacompetitie nodig om zich weer te verzekeren voor een plek in de 2e klas.
Samengevat onze clubs bleven in dezelfde klasse en hebben kennelijk het niveau gevonden waarin ze op dit moment thuishoren.

• Bericht: André van Egdom
 

 
► De gemeentelijke derby tussen ESTO en RVC '33 trok veel publiek. RVC '33 trok met 2-1 aan het langste eind.