Spectaculair Groot Schoolplein Orkest De Regenboog

24-06-2019 Reeuwijk Hoe je met cementkuipen, pvc-fluitjes, ballonnen, steigerbuizen en nog wat andere dagelijkse voorwerpen een geweldig muzikaal optreden kunt verzorgen? De kinderen van De Regenboog weten het inmiddels. Na 2 dagen oefenen werden ouders, grootouders en andere belangstellenden getrakteerd op een spectaculair optreden.
 

 

Twee muzikanten van Fort van de Verbeelding wisten de kinderen geweldig te enthousiasmeren tijdens de workshops, die afgelopen dinsdag en donderdag werden gegeven. Wel was de hele week spannend of het optreden wel werkelijk op het schoolplein zou kunnen plaatsvinden. Alle weerappjes en -berichten voorspelden weinig goeds. Uiteindelijk kon er na een week buien met regen, hagel en onweer, zelfs in de zon opgetreden worden.
De opvoering was één groot muzikaal verhaal. Daarbinnen was er ook ruimte voor een ‘echt-instrumenten-orkest’. Een twintigtal leerlingen, leerkrachten en een ouder speelden op diverse echte muziekinstrumenten een improvisatie met heuse solo’s van een aantal kinderen. Na afloop klonk er een daverend applaus voor de kinderen, die ongetwijfeld nog lang het ritme boem-tjak-boem-boem-tsjak in hun oren horen naklinken.