Wie wordt de nieuwe dorpsdichter?

24-06-2019 Bodegraven-Reeuwijk Ben je verzot op taal, schrijf je graag, ben je een enthousiast persoon en woon je in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk? Dan is dit je kans om voor één jaar dorpsdichter te worden! De dorpsdichter is een initiatief van het Evertshuis, de Bibliotheek De Groene Venen en de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk.

 

Bodegraven-Reeuwijk kent sinds 2017 een dorpsdichter. De dorpsdichter schrijft elke twee weken een gedicht over onderwerpen die betrekking hebben op de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, en diens inwoners. De functie van dorpsdichter mag ingevuld worden naar eigen inzicht en creativiteit.

De onderwerpkeuze is eveneens vrij. Het mag gaan over de natuur, politieke gebeurtenissen, de liefde, een school, het openbaar vervoer et cetera. Het onderwerp is soms actueel en soms niet. Het gedicht is soms lang en soms niet. Soms lijkt het gedicht op proza, soms rijmt het prachtig. Het kan en mag allemaal! Daarnaast zal de dorpsdichter gevraagd worden af en toe live een gedicht voor te dragen bij speciale gelegenheden.

De Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk stelt een vergoeding beschikbaar. De functie start in het najaar van 2019 en duurt één jaar. Houd je van taal, schrijf je graag en voelt het als een uitdaging om je eigen gemeente in woorden te vangen? REAGEER DAN VÓÓR 10 JULI 2019 door enkele gedichten te mailen naar Esther Didden (e.didden@evertshuis.nl). Ook voor vragen kun je bij haar terecht.