Synchroonzwemsters BZ&PC zwemmen op de Synchrobeat en NK Vrije Combinatie

18-09-2019 Amsterdam - Het weekend van 15 en 16 juni heeft BZ&PC met een groep van 24 synchroonzwemsters deelgenomen aan de Synchrobeat en NK vrije combinatie. Deze vond dit jaar plaats in het Sloterparkbad te Amsterdam. De Synchrobeat is het NK voor synchroonzwemsters onder de 12 jaar (AGE I) en onder de 15 jaar (AGE II). De NK Vrije Combinatie is een uitvoeringenwedstrijd welke bestaat uit maximaal tien zwemsters

die een choreografie-combinatie maken van de onderdelen solo’s, duetten, trio’s en ploegen, deze choreografie is volledig vrij.

NK Synchrobeat
Voor de AGE II (foto) kwamen Marije Koot, Felicia Leemburg, Megan Amling, Feline Ewalds en Isabel Van Den Hoeven voor BZ&PC in actie. Het puntenaantal dat zij behaalden was helaas niet voldoende, zij mochten op zondag helaas geen uitvoering laten zien. Wel heeft het merendeel al een limiet voor volgend seizoen behaald.

Na de techniek wedstrijd van AGE II volgde de techniekwedstrijd van AGE I. BZ&PC werd in deze categorie vertegenwoordigd door Lieke van Leeuwen. Ook zij moest vier figuren laten zien. Het deelnemersveld was net te hoog gegrepen voor onze AGE I solo, voor Lieke helaas geen finaleplek op zondag, wel mocht ze haar uitvoering voorzwemmen op zondag en opende hiermee zondag de uitvoeringenwedstrijd van de AGE I solo’s.

NK Vrije Combinatie
De zaterdag werd afgesloten met de NK vrije combinatie. Voor de Combo geldt geen voorronde. BZ&PC nam dit jaar met twee ploegen deel aan dit NK. In de ploeg ‘Jackson 5’ zwommen Evy Onderwater, Barbera Coehoorn, Elza van Vliet, Jente Doornhein, Charlotte Leemburg, Sanne Baars, Daniëlle Verleun, Jasmijn van Beijnum, Marije Koot en Maike van Vliet het puntenaantal van 56,0667 bij elkaar en eindigden daarmee op de zestiende plaats.

In de ploeg ‘Boney M’ zwommen Anouk Baars, Emma Verdouw, Anna Verdouw, Michelle van der Neut, Sophie Ngan, Sabine van Oossanen, Maartje van der Laan, Gerianne Koot en Nikki Doornhein het puntenaantal van 58,1000 bij elkaar en eindigende daarmee op de dertiende plaats.

De uitvoeringen van deze Vrije Combinaties zijn terug te kijken op de Facebookpagina ‘BZ&PC Synchroonzwemmen’.