Overmacht op fietsonderdeel brengt Sven Strijk naar triatlontitel in Nieuwkoop

17-06-2019 Nieuwkoop - Op de fiets is triatleet Sven Strijk een klasse apart. Dat bleek weer eens tijdens de klassieke halve triatlon in Nieuwkoop. De Bodegraver kroop weliswaar na het zwemonderdeel (1900 m) als derde met ruim 2 ½ minuut achterstand op koploper Menno Koolhaas (Sittard) uit de Nieuwkoopse plassen, maar voor Strijk geldt dat op het fietsonderdeel voor hem pas echt een triatlon begint. In een lichtflits stoof hij op dat onderdeel al snel langs de

Sittardenaar. Gestaag breidde Strijk z’n voorsprong uit. Al na de eerste fietsronde van 45 km had de Bodegraver een inmens groot gat geslagen van zo’n 6 minuten. En na 90 km fietsen begon de Bodegraver met een voorsprong van ruim 8 minuten aan het looponderdeel de halve marathon van 21,1 km. Lopen is niet Strijks beste onderdeel. Vorig jaar verloor hij nog op dat onderdeel, toen tijdens de NK in Nieuwkoop, de koppositie en geraakte zelfs buiten het podium. Echter dit keer was de opgebouwde voorsprong voldoende.

Z’n directe belager Menno Koolhaas, die veel sneller is op de halve marathon, probeerde nog wel Strijk in het vizier te krijgen. Maar het was onbegonnen werk. Strijk liep dit keer heel stabiel naar de winst op de triatlon in 4:00.01. Koolhaas kwam ruim 2 minuten later over de finish in 4:02.14. De derde plek was voor Dirk Wijnalda uit Bunnik in 4:05:31.

Erik-Simon Strijk, de oudere broer van Sven Strijk, miste in 4:06.55 met de 4e plaats net het podium. Voor Sven Strijk was de afgelopen week zeer succesvol door de winst op de triatlons in Woerden en in Nieuwkoop. De triatlon van Oud-Gastel is het volgende doel van de Bodegraver.
 

• Bericht: André van Egdom

DE TRIATLON VAN NIEUWKOOP IN BEELD MET SVEN STRIJK
 
 
► Na 1900 m zwemmen in de Nieuwkoopse Plassen komt Sven Strijk als derde uit het water. De jacht op koploper Menno Koolhaas gaat beginnen!
 
► Al na 1 fietsronde van 45 km heeft de Bodegraver de koppositie te pakken en zelfs een ruime voorsprong van zo'n 6 minuten opgebouwd.
 
 ► De 90 km fietsen zitten er op en de voorsprong is uitgegroeid tot 8 minuten.
 
► Dan begint het looponderdeel: een halve marathon van 21,1 km.
 
► In 4:00.01 komt Sven Strijk onbedreigd als winnaar over de finish.
HET PODIUM IN NIEUWKOOP: In het midden winnaar Sven Strijk geflankeerd door links Menno Koolhaas die 2e werd en rechts Dirk Wijnalda die de 3e plaats opeiste.