Aanstekelijk verhaal over verduurzamen van je woning

14-06-2019 Bodegraven-Reeuwijk - Peggy en Paul Munnikhuis uit Reeuwijk vertellen op een aanstekelijke manier over de verduurzaming van hun 50 jaar oude woning. Ze waren een van de deelnemers aan de duurzame huizenroute die in mei werd georganiseerd. Het interview dat bestaat uit twee delen is a.s. zondag 18.00 uur, maandag 21.00 uur en woensdag 19.00 uur te horen op radio Bodegraven in het programma Carrousel.

Paul heeft en eigen bedrijf dat gespecialiseerd is in het repareren van omvormers voor zonnepanelen. Toen het echtpaar 10 jaar geleden in Reeuwijk aan de Oukoopsedijk kwam wonen, hebben ze meteen een 30-tal zonnepanelen op hun schuurdak gelegd en in de tuin neergezet. Paul kon voordelig een partij op de kop tikken. Hij vertelt dat nieuwe zonnepanelen veel meer rendement opleveren en je er veel minder van nodig hebt om dezelfde hoeveelheid stroom op te wekken.

Peggy is bestuurslid van de Energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk. Ze legt uit dat mensen die geen zonnepanelen kunnen kopen, dankzij het lidmaatschap van de coöperatie toch kunnen profiteren van het belastingvoordeel dat je krijgt als je duurzame energie opwekt. Het lidmaatschap kost eenmalig 5 euro. De coöperatie koopt zonnepanelen en deelt het belastingvoordeel met de leden.

Radio Bodegraven is via de ether te ontvangen op 107.8 FM. Kijk voor de overige ontvangstmogelijkheden bij radio.