Optisport nieuwe exploitant sportcentrum ‘De Kuil’

13-06-2019 Bodegraven - De nieuwe exploitant van sportcentrum De Kuil is Optisport. In hun vaandel staat: ‘Mensen in beweging brengen’. Er hadden drie partijen ingeschreven, waaronder de huidige exploitant Stichting Welzijn en Sport (voorheen SBAB).  Stichting Welzijn en Sport gaat wel de huizen van alles, gymlokalen en de Rijnkadehaven beheren. Optisport heeft zo’n 350 sportaccommodaties in beheer.
 

Met 2.500 medewerkers worden onder andere 69 zwembaden, sporthallen, ijsbanen, theaters en bibliotheken beheerd. De geselecteerde exploitant scoorde volgens wethouder Dirk-Jan Knol net iets beter dan de andere twee op de onderdelen maatschappelijk verantwoord ondernemen en op prijs en kwaliteit.

Samen met maatschappelijke instanties wil men voor speciale doelgroepen zoals: allochtone vrouwen of gehandicapten speciale zwemtijden organiseren. Er komt een goede horecavoorziening die als het even kan ‘groene’ menu’s op de kaart heeft staan. De ambitie is om per jaar 170.000 bezoekers naar het zwembad te krijgen